x 

Selyem Kendő készítés

Házigazda:
Dobi Terka

Legközelebb: Programok

Egy kézzel készített egyedi selyem kendő gyönyörű ajándék, melynek minden nő örül. Készítheted magadnak is, vagy ajándékba valaki számodra kedvesnek.

Ezen a napon 55x55 cm-es valódi hernyóselyem kendőt készítünk majd, mégpedig oly módon, hogy a kendőt keretre feszítjük kontúrozzuk és megfestjük. Magunk találjuk ki a mintát, amit először papírra rajzolunk, aztán selyemre is álmodunk majd. Hernyóselyemmel dolgozni gyönyörű élmény. Az anyag mozog és hullámzik, és a szemünk láttára alakul át. 

Az egész napos foglalkozás során megtanulunk, színátmeneteket készíteni, batikolni, fejlődik a szín - és formaérzékelésünk, nő az önbizalmunk.

Megismerkedünk különböző technikákkal, úgy mint:

  • fröccsöntős technika
  • sózós technika
  • akvarell technika.

A nap végén az elkészült kendőket fixáljuk és akár már a nyakadban haza is viheted. Az alkotásra minden embernek belső igénye van. Valami szépet létrehozni, magunkból áramoltatni, teremteni, alapvető szükségletünk.

A selyemfestés (vagyis a kreatív foglalkozások művelése)ebben is segít, fejleszti a kreativitást, harmóniát teremt belül, hatására az elme teljesen megnyugszik így kapcsolatba tudunk kerülni önvalónkkal.

Vezeti: Dobi Terka

Honorárium: 19900 Ft / nap

Feliratkozás hírlevélre

captcha 

Elérhetőségek

NapFényHáz Kulturális Kreatív Műhely

Cím: 1094 Budapest, Márton u. 35/a. fszt. 5. (19-es kapucsengő)

E-mail: napfenyhazmuhely@gmail.com

Telefon: 20 234-82-23