x 

Hennafestés tanfolyam

Házigazda:
Dobi Terka

Legközelebb: Programok

A tanfolyam alatt megtanuljuk a hennapaszta elkészítését, majd gyakoroljuk a testfestést egymáson, és magunkon is. A tanfolyam részeként a résztvevők hennapasztát, jegyzetet és mintagyűjteményt kapnak ajándékba.

Ha szeretnéd elsajátítani a testfestés alapjait,és szeretnéd megismerni ezt az ősi technikát, szeretettel várlak!

Ezen a foglalkozáson megtanulod a profi hennatölcsér és a kiváló minőségű hennapaszta elkészítésének a módját, majd gyakoroljuk a testfestést magunkon és egymáson is. A nap végére képes leszel összetettebb minták festésére, illetve hagyományos, indiai motívumok testre történő átmásolására is.

A hennával felfestett mintákat csillámtetoválással tesszük egyedivé és színessé, a tökéletesebb testfestés-élmény miatt.

A tanfolyamon a gyakorláshoz szükséges eszközöket, úgy mint hennát, illóolajat, csillámport, ragasztót, sablonokat, törlőkendőket, jegyzetfüzetet, tollat biztosítom.

A tanfolyam a választott napon 10:00-től kb.17:00-ig tart

A henna előnye a tetoválással szemben, hogy nem végleges, ezért megbánás nélkül díszítheted a testedet vagy más testét bármikor, és a motívumot rendszeresen tudod változtatni, mindig tudsz vele újat alkotni.

A tanfolyamon résztvevők ajándék mintagyűjteményt és jegyzetet kapnak. A gyakorláshoz szükséges eszközök – henna, törlőkendő, jegyzetfüzet, toll, szintén biztosítottak. Kaptok még egy-egy tölcsér hennapasztát otthoni használatra, valamint a tanfolyam elvégzéséről oklevelet is.

A Hennáról:

egy hűsítő hatású gyógynövény, már 5000 éve is használták testfestésre. A növény leveleit és bogyóit szárítják majd összetörik, így kapjuk meg azt a zöld színű port, melynek az Illata nagyon kellemes, gyógynövényekre emlékeztet. A megfelelő módon tárolva és a megfelelő recept szerint elkészítve, egy kis tölcsér segítségével kerül a paszta a bőrre. A minta megrajzolása után körülbelül egy - másfél óra amíg a pép megszilárdul a bőrön. Miután teljesen megszáradt, kissé megrepedezik, így könnyedén eltávolítható. A megszáradt paszta már nem színezi a bőrt. A minta színe először élénk sárga lesz, majd bőrtípustól függően körülbelül 12 óra alatt nyeri el szép barna színét.

Szintén bőrtípustól és a minta helyétől függ a tartóssága is. Általánosságban azt mondhatjuk 8-10 nap.

Vezeti: Dobi Terka

Honorárium: 20000 Ft

Feliratkozás hírlevélre

captcha 

Elérhetőségek

NapFényHáz Kulturális Kreatív Műhely

Cím: 1094 Budapest, Márton u. 35/a. fszt. 5. (19-es kapucsengő)

E-mail: napfenyhazmuhely@gmail.com

Telefon: 20 234-82-23