x 

Következő programjaink

Hennafestés Alaptanfolyam Csillámtetoválással

Kreatív programok
Dátum: : 2020-06-21 10:00

Helyszín: Napfényház Kulturális Kreatív Műhely  |  Település: : Budapest, Magyarország

A test díszítése nagy múltra tekint vissza. Kultúrtörténete változatos, hiszen tetováltak őseink azért, hogy jobban el tudjanak rejtőzni a vadászat, vagy a harc alatt, vagy azért, hogy elrettentsék az ellenséget, vallási okokból és sokan gyógyerőt is tulajdonítottak a tetoválásnak.

A henna tetoválás és a csillám tetoválás a test díszítésének szelídebb módjai, hiszen ezek a minták egy idő után lekopnak és nem maradnak örökké a testen. Vonzerejük is épp ebben rejlik, hiszen nem kell egy életre elköteleződni egy minta vagy motívum mellett, ugyanakkor mégis ki lehet próbálni a bőr dekorálásnak ezeket a különleges módjait.

A hennafestés nem egy egyszerű művészeti ág, nem egy egyszerű testfestő technika és nem is gyógyterápiás kezelés, de kétségtelen, hogy meditatív, gyógyító és közérzetjavító hatású, komoly anyagismeretet és erős koncentrációt igényel.

A tanfolyamon megtanulhatod a hennatölcsér és a kizárólag természetes összetevőjű hennapaszta elkészítését. Megismerheted a sablonokat, megtanulhatod a nonfiguratív minták biztos kézzel történő rajzolását, gyakorolhatod a testfestést.

A hennafestés foglalkozáson megtanuljuk a profi hennatölcsér és a kiváló minőségű hennapaszta elkészítésének a módját, majd gyakoroljuk a testfestést magunkon és egymáson is. A nap végére képes leszel összetettebb minták festésére, illetve hagyományos, indiai motívumok testre történő átmásolására is.

A hennával felfestett mintákat csillámtetoválással tesszük egyedivé és színessé, a tökéletesebb testfestés-élmény miatt.

Ezen a tanfolyamon a hennafestés mellett a csillámtetoválás csínját-bínját is elsajátíthatod, így egyszerre két technikát tanulhatsz meg egy alkalommal.

Modellt nem kell hoznod a gyakorláshoz, mert a résztvevőkön és magadon fogsz tudni gyakorolni.
A tanfolyami nap végére már összetettebb mintákat is fogsz tudni festeni, valamint sablonról át fogsz tudni másolni testre bármilyen indiai mintát.
Az elkészített mintákat csillámporral színezzük és díszítjük majd, hogy még különlegesebb legyen a testfestés élmény.

A henna előnye a tetoválással szemben, hogy nem végleges, ezért megbánás nélkül díszítheted a testedet vagy más testét bármikor, és a motívumot rendszeresen tudod változtatni, mindig tudsz vele újat alkotni.

A tanfolyamon résztvevők ajándék mintagyűjteményt és jegyzetet kapnak. A gyakorláshoz szükséges eszközök – henna, törlőkendő, jegyzetfüzet, toll, szintén biztosítottak. Kaptok még egy-egy tölcsér hennapasztát otthoni használatra, valamint a tanfolyam elvégzéséről oklevelet is. 

A tanfolyam díja: 14.900 Ft

 

 

Szabad férőhelyek
3
Férőhelyek száma
10
Email:
Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
Cím
Budapest
Márton u. 35a, Magyarország

 

Térkép


 

Dátumok:


  • 2020-08-16 10:00
  • 2020-06-21 10:00

Elérhetőségek

NapFényHáz Kulturális Kreatív Műhely

Cím: 1094 Budapest, Márton u. 35/a. fszt. 5. (19-es kapucsengő)

E-mail: napfenyhazmuhely@gmail.com

Telefon: 20 234-82-23